Bezoek Assen

Bezoek Assen

Assen is de hoofdstad van Drenthe, ook bekend als het land van Bartje. Je vindt er ook een beeld van het manneke in de hal van het stadhuis. De stad is de perfecte uitvalbasis om de mooie natuurgebieden van de omgeving te verkennen. Je kunt er dan ook prima een weekend verblijven. Er zijn genoeg mogelijkheden om te overnachten. Ben je met je gezin, dan is de Bonte Wever een leuk all-inclusive hotel met onder andere een subtropisch zwemparadijs. In Assen zelf valt er genoeg te zien en te beleven.  

Bezienswaardigheden Assen

Het Gouvernementsgebouw, gebouwd in 1885, deed lange tijd dienst als het provinciehuis van Drenthe. Tegenwoordig vind je er het Drents Museum. Dit museum is bekend om de enorme vaste collectie over de prehistorie van Drenthe. Ook worden er regelmatig wisseltentoonstellingen gehouden. Je kunt er onder andere diverse veenlijken bekijken, maar je vind er ook de Kano van Pesse,de oudste boot ter wereld. Daarnaast heeft het museum en flinke collectie met figuratieve kunst, met werk van kunstenaars als Henk Helmantel, Matthijs Röling, en Douwe Elias. Het is één van de belangrijkste collecties in Nederland op dit vlak. Het museum is gevestigd aan de Brink. Hier vind je ook nog andere bezienswaardigheden zoals het Drents Archief en de Abdijkerk.

Wat verder naar het noorden staat het neoclassicistische Paleis van Justitie. Langs de Vaart ligt de Johan Willem Frisokazerne uit 1892. Hij is nog altijd in gebruik.  Andere bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, zijn de Jozefkerk en het Huis van bewaring uit 1840.

Natuur

De provincie Drenthe, en zeker ook Assen staat bekend om het vele groen en de rust en ruimte die je er vind. De stad zijn verschillende parken waar je heerlijk kunt wandelen en tot rust kunt komen. Het Park de Gouverneurstuin was ooit de tuin van de Gouverneur van Drenthe. Iedere zomer wordt hier een beeldende kunsttentoonstelling gehouden. In het centrum van Assen ligt het prachtige 18e -eeuwse landgoed Overcingel. Het Asserbos, gelegen net buiten het centrum, is een van de oudste bossen van Nederland. Het is zo’n 100 hectare groot en je kunt er prachtige wandelingen maken onder de eeuwenoude eiken.

TT Circuit van Assen

Het TT Circuit Assen is een circuit nabij Assen waar jaarlijks diverse evenementen worden gehouden zoals de Moto GP TT Assen en het WK Superbike.

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *