Bezoek Zwolle

Bezoek Zwolle

De Hanzestad Zwolle, gelegen aan de Overijsselse Vecht en het Zwarte Water, is de hoofdstad van de provincie Overijssel. Het is een zeer veelzijdige stad met een rijke geschiedenis, maar ook met zeer moderne gebouwen. De stad telt vele bezienswaardigheden, gezellige terrassen, cafés en restaurants. Een heerlijke stad voor een weekendje weg of een dagje uit.

Bezienswaardigheden Zwolle

Een leuke manier om met Zwolle kennis te maken, is een stadswandeling. De gids kan je veel vertellen over de historie van de stad en je komt op de leukste plekjes in het centrum.

In Zwolle vind je vele leuke en interessante bezienswaardigheden. Een van de bekendste is de Peperbus. Eigenlijk heet de toren de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Hij lijkt echter op een peperbus, vandaar zijn bijnaam. De toren is, met zijn 75 meter hoogte, door de hele stad wel goed zien. Je kunt hem beklimmen, maar hoger dan 51 meter mag je niet komen. Je hebt er wel een fraai uitzicht over de stad.

Zwolle telt meerdere prachtige kerken. Een daarvan is de Sint Michaëlskerk, ook bekend als de Grote Kerk. Hij staat op de Grote Markt. Het moet dus wel heel raar lopen, wil je er niet langs komen. Hij is een bezoek meer dan waard.

De Sassenpoort moet je ook zeker gaan bezoeken. Het bouwwerk dateert uit 1406 en is het enige overblijfsel van de oude stadsmuur. De Sassenpoort is alleen van buiten al zeer fraai. Je kunt hem echter ook van binnen bewonderen.

Net buiten het centrum vind je het schitterende Dominicanenklooster. Je komt er niet zo snel langs maar het is een wel mooie bezienswaardigheid.  Iedere eerste zaterdag van de maand kan je een rondleiding boeken. Dit maakt je bezoek wel extra interessant.

Museum de Fundatie, en dan met name de ‘wolk’ die zich boven op het gebouw, kan je echt niet over het hoofd zien. Het museum heeft een grote collectie moderne kunst. De wisselend exposities worden aangevuld met materiaal uit eigen collectie.

Zwolle vanaf het water

In de zomer is het erg leuk om een bootje te huren of een rondvaart door de grachten te maken. Zo zie je stad eens op een heel andere wijze. Maar je kunt er ook gaan SUPpen of waterfietsen. Wel zo sportief natuurlijk.

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dagje uit naar Slagharen met korting
Overijssel

Zo ziet een dagje Slagharen er uit

Een dagje uit naar Slagharen met korting is een avontuur op zich. Het attractiepark, dat gelegen is in het oosten van Nederland, biedt een scala aan attracties voor jong en oud. Van spannende achtbanen tot rustige carrousels en van spetterende waterattracties tot prachtige shows: Slagharen heeft het allemaal. In deze blog neem ik je mee […]

Lees meer