Hoe kan ik een leuke fietsroute vinden?

Fietsroute in het noorden van Nederland

Nederland is een klein land, maar wel een mooi land. Vol met wandelpaden, prachtige stranden en het barst bovendien van de mooie fietsroutes. Ga een dag er op uit met uw fiets en u kunt mooie plekken in Nederland ontdekken. Dit kunt u natuurlijk niet zomaar. Daarom is het handig dat u een leuke fietsroute hebt. Deze fietsroute kunt u dan meenemen tijdens de fietstocht en zo kunt u toch profiteren van een leuke fietsroute. In de volgende alinea’s vertellen wij u graag waar en hoe u een leuke fietsroute zou kunnen vinden en welke verschillende fietsroutes er zijn. 

De VVV weet het

De meeste fietsroutes zijn te vinden op internet. Ook kunt u routes bij plaatselijke VVV kantoren aanvragen. Op internet zijn fietsroutes vrij verkrijgbaar. Bij een VVV kantoor kan het zijn dat u tegen betaling routes kunt krijgen. Daarbij krijgt u dan vaak wel en kaart en persoonlijke uitleg en informatie. Op internet kunt u zelf een route uitzoeken en deze uitprinten.

Er zijn verschillende fietsroutes te volgen in Nederland. Deze verschillen natuurlijk per provincie waar u wilt fietsen omdat iedere omgeving weer anders is. Over het algemeen zijn er in alle provincies van Nederland fietsroutes te vinden. Er zijn fietsroutes voor mensen die een leuke eindbestemming willen hebben maar er zijn ook fietsroutes voor actievere personen die meer houden van een spannende route.

Fieten in Noord Holland

Bewegwijzerd of niet? 

Het grootste verschil in fietsroutes is dat er bewegwijzerde en niet bewegwijzerde fietsroutes zijn. Een bewegwijzerde fietsroute houdt in dat een route gemarkeerd is zodat u gemakkelijk de route kunt volgen en van locatie naar locatie komt. 

Dit is erg handig voor een ontspannend tochtje maar minder leuk voor de mensen die graag een route met meer uitdaging willen volgen. Bewegwijzerde routes zijn meestal gemarkeerd met witte borden met rode letters. De niet bewegwijzerde routes zijn onder te verdelen in volledig beschreven fietsroutes en GPS- fietsroutes.

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *