Hoe vind ik de goedkoopste vliegtickets met overstap?

Vliegen is iets wat veel mensen wel kennen, maar het gaat niet altijd van een leien dakje. De lange zit, moeilijk kunnen slapen, missen van overstappen en andere ongemakken kennen we allemaal. Maar ondanks dat vinden veel mensen vliegen nog steeds geweldig. Ook al is vliegen vaak prijzig, er zijn trucjes om goedkopere tickets te scoren door slim te zoeken en de beste overstappen te vinden. Als je benieuwd bent hoe je zelf goedkope vliegtickets kunt vinden, blijf dan lezen.

Stap over op een andere vlucht

Ga je ver reizen? Kies dan voor vliegtickets met overstap. Rechtstreeks vliegen is super comfortabel, maar door ergens over te stappen, kun je vaak een hoop geld besparen. Je hoeft ook echt niet altijd met KLM of Emirates te vliegen. Je kunt ook gewoon met andere vliegmaatschappijen gaan, dat is net zo fijn. Het is geen straf om met de ruime vliegtuigen van Singapore Airlines of Turkish Airlines te vliegen, en ook de kleinere zijn prima te doen, zoals Air Asia en SWISS Air. Het enige minpuntje is dat je reis wat langer duurt, vooral als je een lange tussenstop hebt. Maar goed; je bespaart een hoop geld!

Maak gebruik van prijsvergelijkingswebsites en apps

Er zijn heel veel websites en apps die prijzen van vliegtickets voor je vergelijken. Ze checken de prijzen bij honderden luchtvaartmaatschappijen en reisbureaus, zodat jij de nieuwste deals te zien krijgt. Als je deze tools gebruikt, vind je snel de goedkoopste vluchten en bespaar je zowel tijd als geld. Je kut hier ook vliegtickets met kinderkorting vinden, in het geval je met het gezin op reis gaat.

Probeer flexibel te zijn

Een andere manier om te besparen op vliegtickets met tussenstops is door flexibel te zijn met wanneer je vliegt. Als je openstaat voor reizen op andere dagen of zelfs in andere maanden, kun je vaak veel goedkopere vluchten vinden. De meeste reiszoekmachines hebben een handige functie waarmee je snel kunt checken op welke dagen het vliegen het voordeligst is. Boek ook op dinsdagmiddag rond een uur of 3. Dan blijken de meeste vliegtickets het goedkoopste te zijn. Boek ook niet op het laatste moment, maar ook niet té vroeg. De prijzen schommelen nogal en kunnen zelfs goedkoper worden als je even wacht. Probeer lange vluchten zo’n 4 tot 5 maanden vooraf te boeken. Korte trips binnen Europa kunnen ongeveer 2 maanden van tevoren.

Reis via alternatieve luchthavens

Richt je ook niet alleen op één luchthaven, zoals Zaventem of Schiphol. Dit is niet altijd even slim als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets met overstap. Het kan de moeite waard zijn om te kijken of vliegen vanaf een luchthaven die wat verder weg ligt voordeliger is. De extra reistijd of kosten naar zo’n luchthaven vallen vaak mee vergeleken met wat je bespaart op de ticketprijs. Vooral als je in het oosten van België of het zuiden van Nederland woont, zijn luchthavens zoals Keulen, Düsseldorf, of Eindhoven interessante opties die vaak goedkopere vluchten aanbieden.

Vergelijk verschillende luchtvaartmaatschappijen en routes

Wil je echt de goedkoopste tickets met een tussenstop vinden? Vergelijk dan verschillende luchtvaartmaatschappijen en hun routes. Sommige maatschappijen hebben namelijk betere prijzen voor bepaalde routes of speciale deals voor vluchten met een overstap. Door rond te kijken en te vergelijken, vind je de beste deal die bij jouw reisplannen en budget past. Succes!

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *