Luxemburg: een perfecte plek voor wijnliefhebbers! 

Luxemburg: een perfecte plek voor wijnliefhebbers! 

Wijnen, wijnen, wijnen! Wanneer je denkt aan wijnproeven zul je ongetwijfeld denken aan Zuid-Frankrijk of Spanje. Maar wist je dat Luxemburg ook prachtige wijngaarden heeft waar je de lekkerste wijnen kunt proeven? In dit artikel geven we je een paar verschillende plekken in Luxemburg waar je heerlijke wijnen kunt proberen en door prachtige wijngaarden kunt wandelen.  

Reizen naar Luxemburg 

Wanneer je op verschillende plekken in Luxemburg wijntjes wil proeven, is het aan te raden om gebruik te maken van het (gratis) openbaar vervoer in het land. Met een treinreis Luxemburg sta je binnen een paar uur op het station van Luxemburg-stad en kun je vanaf daar door het hele land reizen. Vanaf Amsterdam en Rotterdam zijn er directe treinverbindingen naar Luxemburg. Omdat Luxemburg niet zo groot is, kun je overal binnen het land binnen een paar uur zijn. Ideaal voor een (korte) vakantie. Zo kun je binnen korte tijd alles van het land zien.  

Luxemburg: een perfecte plek voor wijnliefhebbers! 

Wijn proeven in Luxemburg-stad  

Net aangekomen in Luxemburg-stad, en wil je het liefst meteen door het centrum in om wat heerlijke wijnen te drinken? In het centrum zijn er verschillende heerlijke barretjes en restaurantjes waar je een wijntje kunt proeven. Ga bijvoorbeeld naar de leuke wijnbar Dipso. Hier kun je echte Luxemburgse wijnen proeven en daarnaast heerlijke delicatessen bestellen voor bij de wijn. Wil je wat wijn en hapjes meenemen naar huis? Ga dan langs bij Kaempff-Kohler, een delicatessenwinkel waar je de lekkerste wijnen en borrelhapjes kunt kopen om mee te nemen naar Nederland. Gegarandeerd dat jouw vrienden en familie binnenkort ook een tripje naar Luxemburg zullen boeken! 

Luxemburg: een perfecte plek voor wijnliefhebbers! 

Wijn proeven langs de Moesel  

De bekendste wijnstreek in Luxemburg is de Moesel. Hier vind je de meeste wijngaarden en -proeverijen met mooie uitzichten op de heuvels. Hieronder geven we je een paar verschillende wijngaarden in de Moesel die je zeker niet mag missen! 

Domaine Henri Ruppert  

Deze wijngaard heeft uitzicht op mooie, heuvelachtige gebieden. De wijnbar bij Domaine Henri Ruppert is nieuw en modern, en ziet er enorm luxe uit. Het is hier belangrijk dat je van tevoren reserveert, want het is vaak vol! Je kunt hier veel verschillende Pinots proeven van goede kwaliteit. Heerlijk!  

Caves St. Martin  

Wil je een échte Luxemburgse wijnproeverij? Ga naar Caves St. Martin, een wijnproeverij in de rotsen. Neem vanaf het station van Luxemburg-stad de bus naar Remich, deze duurt ongeveer nog een halfuurtje. Het is een prachtige busrit door mooie heuvels. Als je aankomt in het dorp Remich loop je langs de Moesel en kom je Caves St. Martin vanzelf tegen. Wanneer je aankomt zie je in eerste instantie een mooi gebouw waar je een wijntje kunt drinken. Maar wanneer je doorloopt, vind je zo’n kilometer aan ondergrondse gangen en rotsen. Je krijgt hier een rondleiding waar ze je alles vertellen over het productieproces van de wijnen en er staan duizenden flessen die nog een label moeten krijgen. Aan het einde van de rondleiding mag je allemaal verschillende wijnen proeven en kopen.  

Hotel Saint Nicolas & Spa 

Heb je een hele dag de tijd? Ga dan naar Hotel Saint Nicolas & Spa. Dit is niet alleen een wijngaard, maar ook een hotel. Het hotel beschikt zowel over een binnen- als buitenzwembad, dus het is het hele jaar door leuk. Daarnaast heeft het hotel een spa en kun je hier heerlijke massages boeken. Ook het restaurant bij het hotel is heerlijk! Ideaal voor een weekendje weg of wanneer je een compleet dagje weg wil in Luxemburg. Luxemburg is dus een ideaal land wanneer je een echte wijnliefhebber bent! Op verschillende plekken in het land kun je naar prachtige wijngaarden en wijnproeverijen.  

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vakantie in Noord-Frankrijk of Noord-Italië? De verschillen uitgelicht 
Reizen

Vakantie in Noord-Frankrijk of Noord-Italië? De verschillen uitgelicht 

Wanneer het aankomt op het plannen van een vakantie in Europa, zijn Noord-Frankrijk en Noord-Italië twee van de meest aantrekkelijke bestemmingen. Beide regio’s bieden een overvloed aan culturele, culinaire en natuurlijke schatten voor reizigers. In dit artikel zullen we de verschillen tussen deze twee prachtige bestemmingen uitlichten, zodat je kunt beslissen welke het beste bij […]

Lees meer
duurzame vakantie + https://wetraveleco.com/duurzame vakantie + https://wetraveleco.com/
Reizen

Genieten van een heerlijke vakantie zonder schuldgevoel over het milieu

Een vakantie is bedoeld om te ontspannen, te genieten en nieuwe ervaringen op te doen. Maar steeds meer mensen maken zich zorgen over de impact van hun reizen op het milieu. Gelukkig zijn er manieren om van een geweldige vakantie te genieten zonder je schuldig te voelen over de milieueffecten. In deze blog delen we […]

Lees meer