Naar Argentinië, Bolivia of Chili? Dit moet je gezien hebben! 

Naar Argentinië, Bolivia of Chili? Dit moet je gezien hebben!

Echte eye-catchers 

Tijdens een reis door Argentinië, Bolivia en Chili zijn er diverse bewonderenswaardige bezienswaardigheden te bezoeken. Deze uitstapjes zullen later voor onmisbare herinneringen zorgen. Inmiddels weten we dat herinneringen erg kostbaar zijn; niemand pakt ze nog af. 

Argentinië 

Van alle landen waar Spaans gesproken wordt, is Argentinië het grootst. Er is dan ook genoeg te beleven. De natuur en landschappen zijn er populair. Je hoeft niet bang te zijn dat je je verveelt. 

– De Iguazu watervallen liggen op de grens van Argentinië en Brazilië. Het water stort er van zeer hoge hoogte naar beneden. Dit geeft een spectaculair beeld. Ook is het mogelijk om over een brug te lopen. Je staat dan dichtbij het water en kunt alles nog beter waarnemen. 

– Kijk je ogen uit in de indrukwekkende hoofdstad van Argentinië. Van gezellige restaurants tot aan grote, bouwkundige gebouwen. Buenos Aires is een levendige stad. Breng er bijvoorbeeld een bezoek aan Teatro Colon of Recoleta Cemetery. 

Wat kun je doen in Mendoza? Ben je een liefhebber van wijn, avontuur en ontspanning? Dan is Mendoza een zeer geschikte bestemming voor jou. Maak kennis met de wijn uit de regio door middel van een wijntour, ga wildwater raften op de Mendoza rivier of bezoek de heerlijke Cacheuta baden en kom volledig tot rust. 

Bolivia 

– In Sucre, de hoofdstad van Bolivia, is genoeg te beleven. Zo kun je er mooie kloosters, musea en kathedralen bezoeken. 

– Salar de Uyuni is een kolossale zoutvlakte. In een jeep kun je de vlakte waarnemen. Er staat zelfs een hotel dat compleet gemaakt is van zout. Echt de moeite waard dus! 

– Een leerzame ervaring opdoen? Dit kan bij de Cerro Rico zilvermijnen. Er is daarnaast mogelijkheid voor het stellen van vragen aan de tourgids, waardoor je wat leert over de geschiedenis en de werkzaamheden die er worden en werden verricht. 

Chili 

– Het paaseiland. Je hebt er vast ooit van gehoord, maar wat is er te zien? Genoeg! De forse Moai beelden, het strand en de Rano Raraku. Vooral geschikt voor liefhebbers van mysterie, want er is weinig kennis over meerdere aspecten op het eiland. 

– De Atacama woestijn in Chili. Je waant je in een gedeeltelijk levenloze omgeving. Een ander deel is juist vol leven en kleurrijk. Erg interessant voor iedere enthousiasteling van natuur. 

– De Marble Caves. Een ongelooflijk mooi natuurfenomeen. Deze grotten in Chili bevatten allerlei kleuren door elkaar. Die kleuren veranderen vanwege de waterstand en het seizoen op dat moment. Het is net een sprookje. Je bezoekt de grotten met een kajak. 

Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Luxemburg: een perfecte plek voor wijnliefhebbers! 
Reizen

Luxemburg: een perfecte plek voor wijnliefhebbers! 

Wijnen, wijnen, wijnen! Wanneer je denkt aan wijnproeven zul je ongetwijfeld denken aan Zuid-Frankrijk of Spanje. Maar wist je dat Luxemburg ook prachtige wijngaarden heeft waar je de lekkerste wijnen kunt proeven? In dit artikel geven we je een paar verschillende plekken in Luxemburg waar je heerlijke wijnen kunt proberen en door prachtige wijngaarden kunt […]

Lees meer
Vakantie in Noord-Frankrijk of Noord-Italië? De verschillen uitgelicht 
Reizen

Vakantie in Noord-Frankrijk of Noord-Italië? De verschillen uitgelicht 

Wanneer het aankomt op het plannen van een vakantie in Europa, zijn Noord-Frankrijk en Noord-Italië twee van de meest aantrekkelijke bestemmingen. Beide regio’s bieden een overvloed aan culturele, culinaire en natuurlijke schatten voor reizigers. In dit artikel zullen we de verschillen tussen deze twee prachtige bestemmingen uitlichten, zodat je kunt beslissen welke het beste bij […]

Lees meer
duurzame vakantie + https://wetraveleco.com/duurzame vakantie + https://wetraveleco.com/
Reizen

Genieten van een heerlijke vakantie zonder schuldgevoel over het milieu

Een vakantie is bedoeld om te ontspannen, te genieten en nieuwe ervaringen op te doen. Maar steeds meer mensen maken zich zorgen over de impact van hun reizen op het milieu. Gelukkig zijn er manieren om van een geweldige vakantie te genieten zonder je schuldig te voelen over de milieueffecten. In deze blog delen we […]

Lees meer